Internet marketing

Naša prva online Magento prodavnica za opremu za mobilne telefone

Sredinom prošlog meseca (u trenutku pisanja teksta to je bio maj 2013.) relisali smo našu prvu online prodavnicu baziranu na Magento platformi, a lokalizovanu na srpskom jeziku. Reč je o Elektrashopu, http://www.elektrashop.rs/ online prodavnici specijalizovanoj za prodaju mobilnih telefona i opreme za njih.

ElektraShop.rs
ElektraShop.rs

Ovo prilikom nabrojaćemo neke funkcionalnosti kao i SEO zahteve koji jedan online store mora da ima ukoliko želi da uđe u trku za visokim pozicijama na pretraživačima.

– Najpre istražiti dobro ključne reči i definisati navigaciju.
– Odrediti šta su prioriteti i njih staviti na udarno mesto u navigacionom meniju.
– Dizajnirati originalnu temu sa responsivim dizajnom za sve vrste displeja. Bolje je imati dve teme, jednu za mobilne i tablet uređaje, drugu za desktop računare. Neka java script može sam da izabere responsiv prikaz na osnovu uređaja sa kog pristupate. Prevaziđeno je da pravite podfolder ili folder sa mobilnom varijantom i canonical tagom.
– Jedan stor obavezno mora imati strane o uslovima isporuke, poverljivosti podataka, procesu naručivanja što je online tim iz Elektrašopa odlično uradio.
– Nakon toga sledi izrada automatske XML i HTML mape sajta (Ova druga je automatiski implementirana u magento platformi), robots.txt datoteke, prijave na webmaster tools i implementacije Google Analitike.
– Proces punjenja artiklima u skladu sa onpage aktivnostima je najiscrpniji, al sa dobrom organizacijom, znanjem o opremi za određen period to se da savladati.
Mislite o tagovima, manje je često više!
Pokretanje bloga je itekako važan proces. Pa pogledajte kako se nastupa na specijalizovanom blogu o opremi za mobilne telefone.
– Implementacija socijalnih mreža je itakao bitna. Za početak je socijalizacija izvršena samo na naslovnoj strani, sa vremenom biće na svim stranama. U ovom trenutku odlučili smo se za Facebook, Twitter i Google plus kao tri dominantne socijalne platforme.

Ovo je jedna od prvih Magento online prodavnica na srpskom jeziku. Postoje sigurno sitnice koje trebaju da fiksaju, al prvi i najvažniji korak je učinjen. Nama kao izvođačima i inženjerima svaki signal je dragocen, pa ukoliko imate neku primedbu, savet ili preporuku, možemo je prodiskutovati kroz komentare.

Sada je na redu jedan ozbiljan nastup na našem tržištu. Pogledajte artikle i probajte nešto da naručite. Kako se nalazimo u sred sezone letovanja, kvalitetna folija i futrola može biti itekako dragocena, jer morska voda je najopsniji neprijatelj elektornike!

Milan Todorović

Milan Todorović

Milan Todorović je diplomirani inženjer eletronike, SEO stručnjak sa iskustvom od skoro 15 godina. Vlasnik je specijalizovane SEO agencije SeoExpert.rs. Aktivan na Twitteru @Todorovic i Instagramu @seoexpert.rs. Uvek spreman za kvalitetnu SEO diskusiju!

Komentariši

Klikni ovde da bi ostavio trag

Instagramični SEO

Prijavite se na mejling listu


Pratite nas: