SEO cene - nadmašite konkurenciju uz efikasne SEO uslugeCene SEO usluga su važna stavka iz ugla strateškog ulaganja i povrata investicije. Zato većina naših potencijalnih klijenata poseti najpre ovu stranu. Probaćemo, u najkraćem, da opišemo način formiranja cena i da što transparentnije damo prikaz i raspodelu radnih sati za sve SEO usluge koje nudimo na tržištu Srbije.

Zbog svoje kompleksnosti sam SEO se ne može izmeriti na vagi i na osnovu izmerenog izdati faktura.

Zato želimo da poslujemo fer! Sa iskustvom od 15 godina osmislili smo tri paketa SEO usluga u zavisnosti od dogovorenog broja radnih sati, veličine sajta i konkurencije.

Milan Todorović SEO ekspert
Milan Todorović- diplomirani ingženjer, vlasnik agencije i SEO expert

Za specifične modele poslovanja možemo prilogoditi posebne pakete SEO usluga ili konsultantski angažman.

Za više detalja pozovite nas na kontakt telefon +381 64 12 77 044, a cenovnik i lista naših SEO usluga je data ispod!SEO Paket Basic / cena za mesec dana

Namenjeno malim i srednjim preduzećima
- Konsultacije na temu on page optimizacije sajta i strategije za tekući mesec – 1h
- Optimizacija dva stara URL-a - 4h
- Kreiranje novog sadržaja na blogu, kategorijama ili optimizacija proizvoda – 3 h
- Indukovanje/građenje dva gostujuća članaka i plasman na relevantnim blogovima ili web portalima u iznosu od 8 časova. Kvantitet, rejting i resursi u ovoj tački se definišu u dugoročnoj SEO strategiji.

Cena: 250 Eura mesečno (Seo Expert nije u sistemu PDV-a), preporučeno minimalno trajanje 6 meseciSEO Paket Standard / cena za mesec dana

Namenjeno malim i srednjim preduzećima u oblastima jake konkurencije
- Konsultacije na temu on page optimizacije sajta i saradnja sa vašim programerom – 2h
- Optimizacija 4 stara URL-a (stranica o uslugama, kategorija proizvoda, cenovnici, ažuriranje zastarelog sadržaja) – 8h
- Kreiranje novog sadržaja na blogu, kategorijama ili optimizacija proizvoda – 6h
- Indukovanje/građenje četiri originalna gostujuća članaka i plasman na relevantnim blogovima ili web portalima u iznosu od 16 časova. Kvantitet, rejting i resursi u ovoj tački se definišu u dugoročnoj SEO strategiji.

Cena: 450 Eura mesečno (Seo Expert nije u sistemu PDV-a), preporučeno trajanje 12 mesecaSEO Paket Brend / cena za mesec dana

Namenjeno srednjim ili velikim web sajtovima (online prodavnicama) i portalima / preduzećima u oblastima jake konkurencije
- Konsultacije na temu On page optimizacije i strategije za tekući mesec - 2h
- Optimizacija 8 stara URL-a (stranica o uslugama, kategorija proizvoda, cenovnici, ažuriranje zastarelog sadržaja) - 8h
- Kreiranje novog sadržaja na blogu, uslugama, kategorijama, vestima, dodavanje ili optimizacija postojećih proizvoda - 12h
- Indukovanje/građenje osam originalnih gostujućih članaka i plasman na relevantnim blogovima ili portalima sa viralnim potencijalom u iznosu od 32 radna sata
- Kreiranje i plasman PR članaka sa SEO strukturom na vodeće portale (u skladu sa dogovorom)
- Analize u cilju optimizacije konverzija - 4h

Cena: 1000 Eura mesečno (SEO Expert nije u sistemu PDV-a), preporučeno trajanje 24 mesecaOstale SEO usluge, po ceni od 20 Eur na sat

Sa višegodišnjim iskustvom u ovoj oblasti možemo vam pružiti napredne konsultantske SEO usluge za većinu industrijskih niša. Prva faza se odnosi na analizu grešaka i sagledavanje nedostataka vašeg sajta (tehnički SEO), vaših On page faktora i vaših sadržaja.

Druga faza se odnosi na analizu vaših pozicija na Guglu, tj. SERP-u (SERP - search engine result page) i vaših povratnih linkova (Off page SEO). Ako su vam se pozicije pogoršale, tj. ako ste "pali na pretraživačima" ili ne rastete na organskim posetama sa Gugla onda je vreme za ozbiljan sastanak.

Mi ne radimo sa bilo kim, a da bi postojala saradnja, neophodno je da nas uverite u razloge zbog kojih zaslužujete prvo mesto na Guglu. Ukoliko oni nisu ubedljivi, teško je u ovoj etapi interneta govoriti o dominaciji vašeg sajta na organskoj pretrazi. U ovoj fazi razrađujemo okvir strategije za vaš sajt kojom dolazite do većeg saobraćaja.

Cene konsultantskih usluga zavise od veličine i broja URL-ova sajta, specifičnosti i kompleksnosti aktuelnog zadatka za koji se traži rešenje. Najbolje je da nas pozovete kako bi mogli da estimiramo vreme za koje možemo da prikupimo sve neophodne informacije i okvirnu cenu. Ukoliko se radi o evidentnoj grešci savet možete dobiti besplatno, a ukoliko konsultacije iziskuju više vremena za analizu (zašto sam pao na Google na određenoj grupi ključnih reči, kako da preskočim konkurenicju, koliko je sajt konkurencije jači i slično) cene su 160 Eura po konsultantskoj intervenciji po započetom danu u dinarskoj protivrednosti na dan uplate. Završava se SEO auditom u kome su smernice za programere/pisce šta sve treba uraditi.

Analize ključnih reči uz relevantnost 2.0

Analiza ključnih reči je zastareo pojam, a aktuelna sintagma bi glasila "razumevanje semantičke i kontekstualne pretrage" u 2.0 relevantnosti (biće sve važnija u 2024-oj godini) sa pojavom inteligentnih robota.

U ovoj fazi definišemo kako potencijalni klijenti u zavisnosti od uređaja, lokacije i namere doživljavaju vašu uslugu. Procenjujemo volumen i konkurentnost saobraćaja. Istražujemo prave ključne reči. Tražimo nove fraze, trendove, prazan prostor.

Osvojeno treba i odbraniti. Cilj i opseg SEO strategije se detaljno uobličava u ovoj fazi. Završava se kreiranjem tabela sa tzv. long tail frazama i smernicama za kreiranje sadržaja sa kojima se vredi dugoročno boriti za najviša mesta na pretraživačima.

Ova faza podrazumeva cenu od 20 EUR po započetom satu, i predstavlja jednu od najbitnijih faza svakog SEO projekta. Ako ključne reči za koje se borite ne prodaju, bez obzira koliko uspešno budete uradili preostale faze uspeh će naprosto izostati.

On page optimizacija i kreativni SEO

On page optimizacija podrazumeva najpre pravilno i smisleno kreiranje svih HTML meta tagova koji utiču na rangiranje. Zatim, kreiranje korisnih i aktuelnih sadržaja i dizajn stranica po standardima koji simultano obezbeđuju maksimalni korisnički doživljaj i rangiranje.

Kreativni SEO u našoj terminologiji se odnosi na paradigmu da ne kreiramo odlične, već vrhunske sadržaje koje unose mnogo dodate vrednosti na sve objavljeno, a karakteriše ih multidisciplinarno znanje za koje se nesebično zalažemo.

Izrada web sajtova je naša standardna usluga, a takođe se bavimo analizom i tehničkim poboljšanjem korisničkog doživljaja pogotovu na mobilnim uređajima.

Profesionalno korišćenje najnovijih alata poput WDF*IDF metrika za idelanu (dinamičku) gustinu ključnih reči i informacioni dizajn se podrazumeva. Pravilna on page SEO usluga je veoma bitan segment, ona utiče sa preko 100 signala na pretraživače, a svaka agencija ima svoje iskustvene procene o prioritetima.

Cena onpage optimizacije sa predlogom content strategije je 20 EUR po započetom satu. Sadržaj je oduvek bio kralj optimizacije, ali tek pošto bude pravilno predstavljen na sajtu. U ovom trenutku Google prati 200+ parametara, a svakim danom broj signala raste. Na kreativnom nivou ova faza podrazumeva trasiranje ciljanih tema, kreiranje naslova, opisa, alt tagova, lista za nabrajanje itd. Na tehničkom podrazumeva brzinu, prilagodljivost, stabilan dizajn.

Cenovnik analize linkova vaše konkurencije i link building usluga (gradnja linkova)

Dozvolite da vam objasnimo zbog čega je web sajt konkurencije ispred vas na ključnim rečima koje najbolje opisuju vaš biznis.

Link bilding se sada doživljava kao indukovanje linkova sa relevantnih web sajtova. U ovom segmentu se organizuje pravilan nastup na blogovima, forumima, portalima, specijalizovanim web sajtovima. Vrlo kompleksna oblast koja posebno karakteriše svakog SEO stručnjaka, tj. internet marketing agenciju. Globalne statistike govore da se svakog sekunda objavi u proseku sedam kvalitetnih članaka.

Ovakva ekspanzija sadržaja dovodi do stalne evolucije pretraživača koji su prinuđeni da sve veću važnost daju linku. Mi možemo obezbediti kvalitetno i bezbedno povećanje linkova ka vašem web sajtu. Što se u par reči može formulisati, bez relevantnih linkova nema rasta vaših web sajtova na Guglu!

Link bilding (izgradnja linkova), ali i indukovanje linkova su najdelikatniji segmenti svakog SEO projekta, a naša cena zavisi od industrije za koju se radi SEO. Cena se definiše na bazi realizacije. U ovoj fazi naši ljudi putem "white hat" tehnike kreću sa građenjem/indukovanjem linkova prema vašoj web aplikaciji. Ako se prethodne faze uspešno i maksimalno korektno odrade, broj linkova je presudan za najviše pozicije (link profil je najvažniji SEO faktor). Resursi su ono po čemu se SEO kompanije međusobno razlikuju, a naše resurse zbog prirode posla možemo prezentovati u usmenom razgovoru ili na sastanku.

Korišćenje SEO alata: Ahrefs, SEMrush i slično ne naplaćujemo kao eksplicitnu stavku tokom rada.

Cene analize rezultata i optimizacije konverzija

Ova faza obuhvata analizu ponašanja vaših korisnika na web sajtu, praćenje dolaznog saobraćaja, aktivnosti korisnika i naravno konverzije. Stalna evaluacija se podrazumeva. A optimizacija konverzija je suština online poslovanja.

Analiza rezultata i praćenje konverzija je završna faza po ceni od 20 EUR/h.

SEO časovi

Ukoliko želite da pripremite ili usavršite vašeg interno zaposlenog za pravilno razumevanje novih SEO izazova ova vrsta usluge je odličan izbor. Postoji poslovica koja kaže podeli svoje znanje i znaćeš još više, pa u skladu sa njom delujemo na ovom polju.

SEO časovi, ova usluga je namenjena početnicima, da pravilno nauče osnove SEO-a, trendove i trikove za 35 Eura po školskom času za jednog ili dva učenika (studenta). Na dobrom temelju kasnije se sve lako gradi. Časove držimo preko Google Plus Hangouta ili Skajpa, Fejsbuk video četa ili kako se dogovoriumo. U zavisnosti od nivoa znanja možemo konkretizovati obuku u potpunosti za određenu industrijsku nišu. Za više informacija o ovoj tački pratite naš SEO kurs i specijalizovani blog o optimizaciji. Da li pratite naš blog? Naravno, ne treba mešati konsultantske usluge na nekom projektu sa SEO obukom.

Usluge oglašavanja (plaćene reklame): Google Ads i Facebook ads

Ukoliko dugoročno planirate vaš nastup na internetu onda optimalan online marketing miks (SEM, SEA, SEO, email marketing, content marketing, društvene mreže) pored SEO optimizacije mora sadržati i plaćeno oglašavanje. SEO je i dalje najefikasniji online kanal prodaje, a potpomognuta plaćenim oglašavanjem i Facebook reklamama efikasnost ovog kanala se maksimizuje.

Tehnički SEO

Izrada web sajta sa cenama je detaljno objašnjena na prikazanom linku u zavisnosti od vrste CMS-a, složenosti aplikacija i slično. Responsivnost, brzinu, implementaciju funkcionalnosti poput Schema.org, Web Core Vitals standarda definišemo u ovoj tački i po cenama koje se kreću od 150 Eur po programerskog danu.

Najčešća pitanja o cenovniku SEO usluga

Da li je SEO skup?

Cena SEO-a je samo deo vaše nove zarade. SEO je dugoročni i održiv kanal prodaje, radi godinama nakon prestanka kampanje.

Zašto izabrati vašu agenciju?

Zato što volimo SEO i unosimo ogromnu vrednost kroz originalnost i relevatnost. Poštujemo vremenske rokove i isporučujemo dogovoreni kvalitet!

Da li poštujete EAT standard?

Naravno, razumevanje EAT-a [(Ekspertiza, Autoritet, Trust (sigurnost)] je najbolja strategija za prevazilaženje i usavršavanje svojih usluga. Ujedno je i najbolja anti spem strategija, jer na kraju preživi samo ljubav. I još nešto, u 2024, EAT prelazi u EEAT, gde je dodatano E - experiance, tj. iskustvo!

Da li možemo naručiti samo optimizovan sadržaj za naš web sajt/blog?

Naravno. Redovno dodavanje kvalitetnog sadržaja u finalnim fazama optimizacije je dovoljno. Ali treba znati šta i kako se piše. Tako da uslugu pisanja SEO vrhunskih sadržaja (10X content) možemo da vam isporučimo nezavisno od paketa, po ceni od 75 Eura u zavisnosti od niše i kvantiteta.

Za koje pretraživače optimizujete sadržaje?

Specijalizovani smo samo za Google, a takav sadržaj lepo rangira i na Bing-u, Yandeks-u. Na srpskom jeziku Google.rs je dovoljan u većini slučajeva.

Koji je najduži članak koji ste napisali?

Najduži naš članak ima 16.000 reči, specijalni dizajn i odlično rangira bez linkova.

Koja je cena linkova?

Mi ne prodajemo linkove. Ali pokazaćemo kako da dođete do njih kroz kreiranje kvalitetnih sadržaja bilo u formi gostovanja ili spontanog preuzimanja i citiranja.

Koliko godina iskustva imate na polju optimizacije web sajtova?

Možemo da se pohvalimo da imamo preko 15 godina iskustva na SEO polju. Veterani smo domaćeg interneta.

Imamo ograničen budžet od samo 100 Eura za SEO, šta da radimo?

Hajde da izgradimo bar jedan link i da napišemo bar jedan blog post mesečno. Godišnje to postaje sila.

Koja je cena vođenja Google mojeg preduzeća?

U zavisnosti od kreative i frekventnosti, cene se kreću od 100 Eur u dinarskoj protivrednosti.Naše cene su samo deo vaše nove zarade.

Nadamo se da smo ovim paketima uspeli na što transparentiji način da objasnimo u šta ulažete svoj novac. SEO je strateški i dalje dugoročno jako isplativ vid internet marketinga, a za više informacija slobodno pozovite na kontakt telefon + 381 64 12 77 044 da dogovorimo aktivnosti i prilagodimo paket i cene kojima vaš biznis raste!

Ukoliko niste zadovoljno i kažete mi to u lice vraćamo novac, tj. nećemo naplatiti. Naša strategija je dugoročno partnerstvo.

Ažurirao: Milan Todorović, dipl. ing. i vlasnik SEO agencije na dan 30. decembar, 2023.Online forma za analizu vašeg sajta

Zašto sarađivati sa nama?

01

Stalno usavršavanje. SEO je dinamična IT oblast. Mi pratimo trendove i samo konkretnim multidisciplinarnim znanjem možemo uneti stabilan rast na projektu.

02

Višegodišnje iskustvo. Za razliku od programiranja gde se obavezno testira aplikacija, na SEO polju ne postiji okruženje za testiranje. Jedna greška može poništiti višemesečni rad. Iskustvo i veliki broj web projekata iza nas je naša komparativna prednost!

03

Realno planiranje. Novi SEO je brilijantna strategija sa pripadajučim taktikama za njeno ostvarenje. Imate li svoju SEO startegiju, tj. da li je ona realna?