Email: info@seoexpert.rs, Tel:+381 64 12 77 044

SEO cene - nadmašite konkurenciju uz efikasne SEO uslugePitanje cenovnika i cene je jedno od važnih stavki za svaki posao. Većina naših klijenata poseti odmah upravo ovu stranu. Probaćemo, u najkraćem, da opišemo način formiranja cena i da što transparentnije prikažemo cene za sve SEO usluge za tržište Srbije koje nudimo.

SEO konsultacije

Sa višegodišnjim iskustvom u ovoj oblasti možemo vam pružiti napredne konsultantske SEO usluge za većinu industrijskih niša. Prava faza se odnosi na analizu grešaka i sagledavanje nedostataka vašeg sajta (tehnički SEO), vaših On page faktora i vaših sadržaja.

Druga faza se odnosi na analizu vaših pozicija na Guglu, tj. SERP-u (SERP - search engine result page) i vaših povratnih linkova (Off page SEO). Ako su vam se pozicije pogoršale, tj. ako ste "pali na pretraživačima" ili ne rastete na organskim posetama sa Gugla onda je vreme za ozbiljan sastanak.

Mi ne radimo sa bilo kim, a da bi postojala saradnja, neophodno je da nas uverite u razloge zbog kojih zaslužujete prvo mesto na Guglu. Ukoliko oni nisu ubedljivi, teško u ovoj etapi interneta govoriti o dominaciji vašeg sajta na organskoj pretrazi. U ovoj fazi razrađujemo okvir strategije za vaš sajt kojom dolazite do većeg saobraćaja.

Cene konsultantskih usluga zavise od veličine i broja URL-ova sajta, specifičnosti i kompleksnosti aktuelnog zadatka za koji se traži rešenje. Najbolje je da nas pozovete kako bi mogli da estimiramo vreme za koje možemo da prikupimo sve neophodne informacije i okvirnu cenu. Ukoliko se radi o evidentnoj grešci savet možete dobiti besplatno, a ukoliko konsultacije iziskuju više vremena za analizu (zašto sam pao na Google na određenoj grupi ključnih reči, kako da preskočim konkurenicju, koliko je sajt konkurencije jači i slično) cene su 160 Eura po konsultantskoj intervenciji po započetom danu u dinarskoj protivrednosti na dan uplate i završava se SEO auditom u kome su smernice za programere/pisce šta sve treba uraditi.

Analiza ključnih reči, ali i relevantnost 2.0

Analiza ključnih reči je zastareo pojam, a aktuelna sintagma bi glasila "razumevanje semantičke pretrage" u 2.0 relevantnosti (biće sve važnija u nadolazećoj 2022-oj godini).

U ovoj fazi definišemo kako potencijalni klijenti u zavisnosti od uređaja, lokacije i namere doživljavaju vašu uslugu. Procenjujemo volumen i konkurentnost saobraćaja. Tražimo nove fraze, trendove, prazan prostor.

Osvojeno treba i odbraniti. Cilj i opseg SEO strategije se detaljno uobličava u ovoj fazi. Završava se kreiranjem tabela sa tzv. long tail frazama i smernicama za kreiranjem sadržaja sa kojima se vredi dugoročno boriti za najviša mesta na pretraživačima.

Ova faza podrazumeva cenu od 15 EUR po započetom satu, i predstavlja jednu od najbitnijih faza svakog SEO projekta. Ako ključne reči za koje se borite ne prodaju, bez obzira koliko uspešno budete uradili preostale faze uspeh će naprosto izostati.

On page optimizacija i kreativni SEO

On page optimizacija podrazumeva najpre pravilno i smisleno kreiranje svih HTML meta tagova koji utiču na rangiranje. Zatim, kreiranje korisnih i aktuelnih sadržaja i organizaciju stranica po standardima koji simultano obezbeđuju maksimalni korisnički doživljaj i rangiranje.

Kreativni SEO u našoj terminologiji se odnosi na paradigmu da ne kreiramo odlične, već vrhunske sadržaje koje unose mnogo dodate vrednosti na sve objavljeno, a karakteriše ih multidisciplinarno znanje za koje se nesebično zalažemo.

Izrada web sajtova je naša standardna usluga, a takođe se bavimo analizom i tehničkim poboljšanjem korisničkog doživljaja pogotovu na mobilnim uređajima.

Profesionalno korišćenje najnovijih alata poput WDF*IDF metrika za idelanu gustinu kljunih reči i informacioni dizajn. Pravilna on page SEO usluga je veoma bitan segment, ona utiče sa preko 100 signala na pretraživače, a svaka agencija ima svoje iskustvene procene o prioritetima.

Cena onpage optimizacije sa predlogom content strategije je 15 EUR po započetom satu. Sadržaj je oduvek bio kralj optimizacije, ali tek pošto bude pravilno predstavljen na sajtu. U ovom trenutku google prati preko 200+ parametara, a svakim danom broj signala raste. Na kreativnom nivou ova faza podrazumeva trasiranje ciljanih tema, a na tehničkom podrazumeva kreiranje naslova, opisa, alt tagova, lista za nabrajanje i td.

Analiza linkova vaše konkurencije i link building (gradnja linkova)

Dozvolite da vam objasnimo zbog čega je sajt konkurencije ispred vas na ključnim rečima koje najbolje opisuju vaš biznis.

Link bilding se sada doživljava kao indukovanje linkova sa relevantnih web sajtova. U ovom segmentu se organizuje pravilan nastup na blogovima, forumima, portalima, drugim sajtovima. Vrlo kompleksna oblast koja posebno karakteriše svakog SEO stručnjaka, tj. internet marketing agenciju. Globalne statistike govore da se svakog sekunda objavi u proseku sedam kvalitetnih članaka.

Ovakva ekspanzija sadržaja dovodi do stalne evolucije pretraživača koji su prinuđeni da sve veću važnost daju linku. Mi možemo obezbediti kvalitetno i bezbedno povećanje linkova ka vašem web sajtu. Što se u par reči može formulisati, bez relevantnih linkova nema rasta vaših sajtova na Guglu!<

Link bilding (izgradnja linkova), ali i indukovanje linkova su najdelikatniji segmenti svakog SEO projekta, a naša cena zavisi od industrije za koju se radi SEO. Cena se definiše na bazi realizacije. U ovoj fazi naši ljudi putem "white hat" tehnike kreću sa građenjem/indukovanjem linkova prema vašoj web aplikaciji. Ako se prethodne faze uspešno i maksimalno korektno odrade, broj linkova je presudan za najviše pozicije (link profil je najvažniji SEO faktor). Resursi su ono po čemu se SEO kompanije međusobno razlikuju, a naše resurse zbog prirode posla možemo prezentovati u usmenom razgovoru ili na sastanku.

Korišćenje SEO alata: Ahrefs, SEMrush i slično ne naplaćujemo kao eksplicitnu stavku tokom rada.

Analiza rezultata i optimizacija konverzija

Ova faza obuhvata analizu ponašanja vaših korisnika na sajtu, praćenje dolaznog saobraćaja, aktivnosti korisnika i naravno konverzije. Stalna evoluacija se podrazumeva. A optimizacija konverzija je suština online poslovanja.

Analiza rezultata i praćenje konverzija je završna faza sa cenom od 10 EUR/h.

SEO časovi

Ukoliko želite da pripremite ili usavršite vašeg interno zaposlenog za pravilno razumevanje novih SEO izazova ova vrsta usluge je odličan izbor. Postoji poslovica koja kaže podeli svoje znanje i znaćeš još više, pa u skladu sa njom delujemo na ovom polju. Da li pratite naš blog?


Plaćene reklame: Google Ads i Facebook ads

Ukoliko dugoročno planirate vaš nastup na internetu onda optimalan online marketing miks (SEM, SEA, SEO, email marketing, content marketing, društvene mreže) pored SEO optimizacije mora sadržati i plaćeno oglašavanje. SEO je i dalje najefikasniji online kanal prodaje, a potpomognut plaćenim oglašavanjem i Facebook reklamama efikasnost internet kanala se maksimizuje.

SEO časovi , ova usluga je namenjena početnicima, da pravilno nauče osnove SEO-a, trendove i trikove za 35 Eura po školskom času. Na dobrom temelju kasnije se sve lako gradi. Časove držimo preko Google Plus Hangouta ili Skajpa. U zavisnosti od nivoa znanja možemo konkretizovati obuku u potpunosti za određenu industrijsku nišu. Za više informacija o ovoj tački pratite naš SEO kurs i specijalizovani blog o optimizaciji. Naravno ne treba mešati konsultantske usluge na nekom projektu sa SEO obukom.

Tehnički SEO

Izrada sajta sa cenama je detaljno objašnjena na prikazanom linku u zavisnosti od vrste CMS-a, složenosti aplikacija i slično. Responsivnost, brzina, implementacija funkcionalnosti poput Schema.org, Web Core Vitals standarda definišemo u ovoj tačci i po cenama koje se kreću oko 15 eura na sat.Lista naših SEO paketa je data ispod!SEO se ne može izmeriti na vagi i na osnovu izmerenog izdati faktura. Ovo gore su orjentacione cene rada naših ljudi, a pored njih pripremili smo i konkretne pakete na mesečnom nivou:

SEO Paket Basic / cena za mesec dana

- Namenjeno malim i srednjim preduzećima
- Konsultacije na temu on page optimizacije
- Izrada strategije kreiranja sadržaja
- Indukovanje/građenje linkova sa originalnih, kvalitetnih i relevantnih članaka na blogovima ili portalima. Kvantitet i resursi u ovoj tački se definišu na sastanku za svaki mesec unapred.

Cena: 300 Eura mesečno (Seo Expert nije u sistemu PDV-a), preporučeno minimalno trajanje 9 meseci

SEO Paket Standard / cena za mesec dana

- Namenjeno malim i srednjim preduzećima u oblastima jake konkurencije
- Konsultacije na temu on page optimizacije i saradnja sa vašim programerom
- Rad sa vašim programerom
- Izrada strategije kreiranja sadržaja
- Indukovanje i izgradnja linkova sa originalnih, kvalitetnih i relevantnih članaka na forumima, blogovima ili portalima. Kvantitet i resursi u ovoj tački se definišu na sastanku za svaki mesec unapred.

Cena: 500 Eura mesečno (Seo Expert nije u sistemu PDV-a), preporučeno trajanje 12 meseci

SEO Paket Brend / cena za mesec dana

- Namenjeno srednjim ili velikim sajtovima / preduzećima u oblastima jake konkurencije
- On page optimizacija
- Izrada strategije sadržaja na blogu, u opisu proizvoda, kategorija i usluga, kao i kreiranje blog postova i opisa proizvoda i usluga
- Viralni sadržaji
- Indukovanje/izgradnja linkova sa originalnih, kvalitetnih i relevantnih članaka na blogovima ili portalima. Participacija u blogosferi. Kvantitet i resursi u ovoj tački se definišu na sastanku za svaki mesec unapred.
- Optimizacija konverzija
- U zavisnosti od industrije nastup na socijalnim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram...

Cena: 1000 Eura mesečno (Seo Expert nije u sistemu PDV-a), preporučeno trajanje 24 meseci

Za sada nemamo nezadovoljnih klijenata

Nadamo se da smo ovim paketima uspeli na što transparentiji način da objasnimo u šta ulažete svoj novac. SEO je strateški i dalje najisplativiji vid internet marketinga, a za više informacija slobodno pozovite na + 381 64 12 77 044 da dogovorimo aktivnosti i cene kojima vaš biznis raste!

Za sada nemamo nezadovoljnih klijenata.

Ažurirao: Milan Todorović, vlasnik SEO agencije na dan 03. decembar, 2021.Online forma za analizu vašeg sajta

Zašto sarađivati sa nama?

01

Stalno usavršavanje. SEO je najdinamičnija IT oblast. Mi pratimo trendove i samo konkretnim multidisciplinarnim znanjem možemo uneti stabilnost na projektu.

02

Višegodišnje iskustvo. Za razliku od programiranja gde se obavezno testira aplikacija, na SEO polju ne postiji okruženje za testiranje. Jedna greška može poništiti višemesečni rad. Iskustvo i veliki broj web projekata iza nas je naša komparativna prednost!

03

Realno planiranje. Novi SEO je brilijantna strategija sa pripadajučim taktikama za njeno ostvarenje. Imate li svoju SEO startegiju, tj. da li je ona realna?