On page optimizacija

Izrada web sajtova

Ono po čemu se razlikujemo od ostalih je to što na jednom mestu po metodu ključ u ruke dobijate sajt, sadržaj na njemu, promociju tako postavljenog sadržaja, tj. kompletan internet nastup.

Kroz ovaj proces prolazimo stalno i iznova, a kako cela procedura izgleda, ispratite kroz sledeće celine.

Definisanje zahteva

Definisanje zahteva i ciljeva u izradi web sajtaIzrada web sajtova uvek počinje sastankom na kome se definišu zahtevi klijenta.

Tokom definisanja zahteva pričamo o ciljevima sajta. Šta klijent želi da postigne i na koji način. Da bi razumeli ciljeve, moramo razumeti biznis model u detalje.

Nakon toga osmišljavamo funkcionalnosti koje mogu da iznesu potrebnu biznis logiku. Zatim se smenjuju jedna za drugom sledeće faze.

Informacioni web dizajn

Ova je najvažnija tačka u izradi prezentacionih web sajtova. Ovde se definiše arhitektura sajta i korisnički interfejs. Korisnički interfejs definiše  strukturu svakog tipa strane, na primer: raspored menija (horizontalni, vertikalni), sadržaj hedera, futera, sidebara…

Nepisano pravilo u izradi sajtova za mala i srednja preduzeća je da se do najbitnijih sadržaja mora doći u najviše dva klika. SEO stručnjaci predlažu iz ugla konkurentnosti fraza i korisničkog doživljaja predlog korisničkog interfejsa. Dogovoren informacioni raspored šaljemo dizajneru.

Grafički web dizajn

Dizajner usaglašava informacioni dizajn sa vizuelnim identitetom. Vizuelni identitet definišemo na sastanku sa našim dizajnerom. Izrada logoa, stila i boja koje najviše odgovaraju vašem internet poslovanju definišu se u ovoj tački.

Projektovanje i programiranje web sajtova

Kada definišemo grafički i informacioni dizajn, pristupamo fazi projektovanja i programiranja front i backend delova sajta. U zavisnosti od toga da li se radi o potpuno custom sajtu ili o prilagođenju sajta određenoj platformi razlikujemo sledeće faze.

Izbor tehnologija i softverskih alata

Ako je u pitanju lična prezentacija (takozvani sajt od pet strana tipa vizit karte) dovoljno je iz ugla performansi napraviti čist CSS/HTML kod. Ako je u pitanju složeni poslovni B2B ili B2C portal predlažemo tehnologije. Najčešće se radi u php-u, biramo bazu podataka (MySqL, Oracle), zatim izbor frejmorka, java script datoteka i drugo.

CMS ili izrada custom web sajta

Mi kreiramo sajtove u skladu sa vašim zamislima i potrebama vašeg biznisa. Tim programera i dizajnera spreman je da realizuje zahtevne funkcionalnosti web sajta i uskladi ih sa modernim dizajnom.

Osim što ćete dobiti web sajt kakav je vašem biznisu potreban, prilagodićemo i sistem za upravljanje i unošenje sadržaja vašim tehnološkim sposobnostima i učiniti ga skalabilnim za laku nadogradnju u budućnosti.

Ono što je važno naglasiti, sajtove koje mi pravimo imaju sve SEO meta tagove koje aktuelna On page optimizacija zahteva. Po izradi sajta posebnu obuku vršimo za pravilno upravljanje sajtom radi kreiranja landing strana, korišćenje Google Analyticsa i Webmaster Tools-a (obična ili napredna SEO obuka).

Cene izrade custom sajtova se kreću od 400 Eura.

Prezentacioni sajt za personalani nastup, mala i srednja preduzeća

Izrada word pres sajtovaPoslovati danas znači, na ovaj ili onaj način poslovati digitalno. Nema više jasne linije između klasičnog i online vođenja biznisa i zato nema ni biznisa koji može opstati bez web sajta.

Ako su to do sada prepoznali ugostitelji, poljoprivrednici, frizeri, automehaničari, zar mislite da postoji neka vrsta poslovanja koja ne može izvući velike koristi iz kvalitetne prezentacije na internetu?

Web sajt je mnogo efikasnija mašina od online izloga firme. Sve mora biti na svom mestu, lepo sređeno, usklađeno, primamljivo. Zato je važno odraditi dobar web dizajn sajta, složiti boje, slike, tekstove. Navesti posetioca da vam veruje i da poželi da sarađuje sa vama.

Ali, lep sajt neće biti od velike koristi ukoliko programerski tim nije stao iza dizajnerske priče. Web programiranje je onaj suštinski deo koji određuje da li će sajt biti funkcionalan, koliko će brzo i precizno raditi ono što posetilac želi, koliko će prodaja i poslova biti realizovano preko web sajta.

Zbog toga želite da vaš sajt bude i moderno dizajniran i savršeno funkcionalan. Osvojte pažnju i poverenje posetilaca. Doprite do ljudi koji su vam do sada bili nedostižni i započnite jednu novu etapu u svom poslovanju uz iskusan i profesionalan tim stručnjaka za web programiranje i dizajn sajtova.

WordPress platforma za najbržu izradu web sajta

WordPress je najpopularnija platforma za pokretanje sajtova na svetu. Idealan je za blogove, ali može se prilagoditi skoro svakom malom i srednjem biznisu. Glavna prednost WordPressa je u prilagođenosti korisnicima koji nemaju programerskih sklonosti i veština, tako da mogu lako upravljati svojim sajtovima.

Druga prednost su plaginovi – funkcionalnosti koje se povezuju na vaš sajt i rade baš ono što vam je potrebno sa samo nekoliko klikova. Treća – WordPress je SEO friendly (Google odlično razume WordPress sajtove), i tako ćete u startu imati prednost u odnosu na druge kada je reč o rangiranju i organskim posetama sa Google-a.

Sve u svemu, WordPress sajt je u startu jeftiniji, a za korišćenje jednostavniji. Ukoliko nemate potrebe za nekim vrlo specifičnim funkcionalnostima na vašem sajtu, pronaći ćemo rešenje za vas u mnoštvu mogućnosti koje nudi WordPress i kreirati vam prelep, pouzdan i funkcionalan sajt koijm ćete kasnije lako moći i sami da upravljate.

Uz WordPress sajt opciono nudimo i profesionalni SEO kurs, čije smernice možete pogledati ovde.

Cene izrade Wordpress sajtova se kreću od 400 Eura.

E-commerce

Magento online prodavnica

E commerce ili online kupovina je faza koja se dešava Srbiji i u narednim godina biće sve više sajtova na kojima možete obaviti proces kupovina i plaćanja roba i usluga.

SEO Expert tim je podigao na desetine e commerce sajtova, a kad je reč o izradi web prodavnica, platforma za koju smo specijalizovani jeste Magento. Magento se može koristiti i za izradu web kataloga.

Magento platforma za izradu online web prodavnice

Magento je najprofesionalnija open source platforma za upravljenje sajtom za internet prodaju.

Ako imate svoje proizvode, odavno je  vreme da počnete da ih prodajete online. Sajtovi za online prodavnice su složeniji od ostalih.

Ali ako želite da vaš sajt bude pouzdan, da svaki proizvod bude lepo i pregledno predstavljen, kao i da kupac može u što manje koraka da zaključi kupovinu, onda je Magento dobar izbor. Postoji ogroman broj web stručnjaka koji Magento platformu smatraju najsigurnijim rešenjem sa najvišem funkcionalnosti za najmanje para.

Zbog ogromnog broja dodatnih podešavanja: lokalizacija transakcionih mejlova, prilagođavanje prevoda, implementacija servisa za plaćanje, implementacija ekstenzija za napredne funkcionalnosti i slično, cene za ovaj vid sajtova su više nego kod prezentacionih sajtova.

Cene izrade internet prodavnice se kreću od 1000 Eura. Obuka za rad sa Magento prodavnicom je uključena u cenu.

Informativni portali

Izrada informativnih portalaZa informativne portale važe drugačije SEO zakonitosti u odnosu na sajtove koji nemaju svakodnevnu reku novih sadržaja.

Informacija je resurs u današnje vreme, a portali koji prenose informacije brže, bolje i preglednije od drugih raspolažu najvećim resursom. Naravno, kvalitetan informativni portal zahteva i izvanredne funkcionalnosti sajta iz ugla performansi.

Da budete brži i pouzdaniji od drugih, da se vaš sajt nađe na svačijem računaru i smartphonu, treba vam tim koji će realizovati vaše ideje i isporučiti vam sajt u koji ćete moći da verujete.

Baš kao što se i vaši čitaoci oslanjaju na vaše informacije. Vlasnici smo nekoliko informativnih portala koji su dominanti u svojim oblastima.

Cene pravljenja informativnih interent portala idu od 1000 Eura u zavisnosti od izabranih funkcionalnosti.

Edukativni portali

Edukacija u doba interneta postaje vrlo specifična oblast koja se brže razvija i menja nego većina drugih. Online portali, kursevi, platforme za učenje na daljinu, nove tehnologije generalno su izmenili tradicionalni doživljaj edukacije.

Danas je moguće naučiti sve o svemu, iz bilo kog mesta na zemlji, uz prosečnu internet konekciju.

Sajtovi koji pokrivaju oblast edukacije moraju da prate te trendove. Neophodno je biti savremen, inovativan, funkcionalan. Neophodno je da sajt bude jsno struktuiran, pregledan sa maksimalnim korisničkim doživljajem kako bi svaki posetilac dobio najbolje iskustvo i iznova se vraćao vašem sajtu.

Ponuda cene za izradu informativnih i edukativnih portala se definiše posle sagledavanja kompletnog zahteva koji sajt treba da iznese.

Web Aplikacije

Možemo ponuditi izradu web aplikacija za Android i iPhone platforme. Cena izrade web aplikacija okvirno se izdaje na osnovu konkretnih zahteva.

 

Izbor hostinga i hardvera

Googlov data centar i serveri u nizuKada poseta počne da raste, da bi sajt besprekorno radio on mora biti na stabilnom serveru.

U ovom trenutku sarađujemo sa preko 10 hosting provajdera bilo da je reč o kupovini domena, šerovanom hostingu (Shared hosting), virtuelnim privatnim serverima (VPS), kompletnim serverima (Dedicated Server), ili Cloud sistemima.

U zavisnosti od lokacije vaših surfera, a u saradnji sa sistem inženjerima iz firmi naših hosting partnera obezbedićemo brz i pouzdan hosting za vaš sajt, na bezbednoj lokaciji uz konstantan backup.

 

Priprema sadržaja i internet marketing strategija

Pošto se već nalazite na SEO blogu, možete puno toga pročitati o SEO tehnikama i taktikama, profesionalnoj izradi web sadržaja, kao i o strategiji na društvenim mrežama.

 

Ako već imate web sajt

Ispravljanje grešaka i ažuriranje sadržajaSajt je kao kuća sa okučnicom i dvorištem. Stalno traži održavanje, ažuriranje, ali i razvoj. Stagnacija je propadanje, a evo koje usluge nudimo za vlasnike internet sajtova koji već imaju web sajt.

Održavanje i administracija web sajtova

Kad je reč o održavanju i ažuriranju web sajtova, na sastanku sa našim stručnjacima kreiramo internet strategiju za rast vašeg internet poslovanja.

Uključene su kreativne tehnike za kreiranje novih sadržaja na sajtu, taktike za njegovu promociju i tehničke usluge za sistemske radove radi stabilnog rada samog sajta (detekcija i otklanjanje softverskih greška i kvarova).

Cena održavanja internet sajtova se kreću od 100 Eura u zavisnosti od ugovorene dinamike.

Redizajn sajtova

Ako ste jedni od onih koji su u svet online poslovanja ušli među prvima, suočavate se sa drugim problemom. Vaš sajt je pomalo zastareo i potreban mu je redizajn.

Glavni problem koji postoji sa starijim sajtovima jeste taj da nisu prilagođeni mobilnim telefonima i tablet uređajim, dizajnerski rečeno –  nisu responsive. Danas, kada više od 50 % poseta sajtovima dolazi sa telefona, ovo je nedopustiv propust.

Pored toga dešava se da sajtovi imaju duplicirane sadržaje, neintegrisane celine sa netačnim i zastarelim podacima i slično. Nakon ozbiljnih analiza otklonićemo kritične tačke i nećemo dozvoliti da  vaše pozicije u pretrazi i vaše poslovanje bude ugroženo.

Migracija web sajtova

Iz ugla izrade internet sajtova postoje različite vrste migracija. Migracija sa jednog CMS-a na drugi (Joomla na WordPress, Custom na WordPress…), migracija sa jedne verzije sajta na drugi (htpp na https) ili migracija sa jednog servera na drugi.

Ukoliko niste zadovoljni svojim hosting provajderom ili želite da vaš sajt bude na novom domenu, bržem serveru ili na novoj tehnologiji, onda je vreme za migraciju sajta.

Uglavnom se ova odluka odlaže zbog straha da će nešto poći po zlu. Neki fajlovi mogli bi biti izgubljeni, sajt možda neće raditi nekoliko dana, a može se desiti da usled amaterizma izgubite i sve podatke. Ovo su mogući scenariji, ali samo u slučaju da nestručna lica vrše migraciju sajta.

Nemojte ovako ozbiljnu stvar prepuštati slučaju. U većini slučajeva migracije se mogu izvršiti bez prekida rada sajta, ali i ono što je važno bez gubitka pozicija na Guglu, što je standardna greška većine neprofesionalnih migracija. 

Ako angažujete naš tim, kreiraćemo plan migracije po kome će vaš sajt biti dostupan sve vreme i ništa se neće izgubiti u procesu migracije do puštanja njegove nove verzije.

 

Cena izrade sajtova – pošalji upit

Ukoliko smo ostali negde nedorečeni, postavite nam upit putem donje forme ili zatražite ponudu preko mejla info@seoexpert.rs, odnosno zakažite sastanak na telefon 0641277044.

Pošalji upit za cenu izrade web sajta

Milan Todorović

Milan Todorović

Milan Todorović je SEO stručnjak i vlasnik specijalizovane SEO agencije za računarsko programiranje SeoExpert.rs. Autor je i urednik nekoliko online projekata, a ponosi se turističkim portalom TT Group . Posebno zainteresovan za nadolezeću revoluciju kvantnih računara. Aktivan na Twitteru @Todorovic. Ukoliko imate SEO nedoumicu, na pravom ste mestu za aktuelnu konsultaciju.

Komentariši

Klikni ovde da bi ostavio trag

Zaštita od robota, molimo vas dokažite da ste posetilac *

Preporuka

Prijavite se na mejling listu


Pratite nas: