Hardcore SEO

Konačno pronađena Google formula za on page optimizaciju WDF*IDF

Ovo je trenutak kad viša matematika ocenjuje kreativnost i počinje da sudi piscima, novinarima, književnicima.  Ko piše bolje, zašto je to bolje napisano, i tako dalje. Večita polemika u kojoj ako je sadržaj tačan, vrlo elegantno samo robot može naći optimalno rešenje, ali samo po formi. Na ogromnom uzorku članaka na internetu (kažu da se u svakoj sekundi objavi po nekoliko ekstraordinarnih članaka) forma počinje da se približava suštini.

Al vratimo se temi. Biti prvi na Google, znači dominirati na određenoj ključnoj reči u odnosu na ostatak interneta. Drugim rečima, mora postojati mehanizam koji vaš URL koga najčešće čini tekst u korelaciji sa ključnom reči za koju se borite upoređuje sa sa svim ostalim URL-ovima (na tuđim sajtovima) koji vašu ključnu reč ili njen nedvosmisleni sinonim sadrže.

Taj mehanizam ili formula se zove WDF puta IDF (WDF*IDF). Prvi faktor je srazmeran frekvenciji vaše ključne reči unutar dokumenta, a drugi je srazmeran inverznoj vrednosti frekvencije vaše ključne reču u odnosu na sve ostale URL-ove iz u kojima se ona nalazi na ostatku interneta.

Faktor popravljanja kako ga naziva Šabić je najverovatnije neka vrsta varijabilne težinske gustine koja je verovatno srazmerna sa autoritetom naslovne strane sajta ili kredibilitetom pisca.

Ova matematika konačno govori da je SEO neprikosnoveno vrhunska IT disciplina, pa poslušajte Nedima Šabića u vrlo intrigantnoj video formi o Google formuli za on page optmizaciju:

Ako vam neka od ovih metrika za analizu skupova nije jasna, ko vam je kriv što ste bežali sa časova matematike :)!

Uglavnom ako žellite da optimizujete tekst po ovoj metodi preduslov je članak od 2000+ reči i puno vremena za upoređivanje.

Tagovi
Milan Todorović

Milan Todorović

Milan Todorović je diplomirani inženjer elektronike, SEO stručnjak sa iskustvom od skoro 15 godina. Vlasnik je specijalizovane SEO agencije SeoExpert.rs. Aktivan na Instagramu @seoexpert.rs. Uvek spreman za kvalitetnu SEO diskusiju!

Komentariši

Klikni ovde da bi ostavio trag

Instagramični SEO

Pratite nas: