Off page optimizacija

Widgeti – odlična funkcionalnost za prirodan link bilding

Widgeti su odličan primer funkcionalnosti koja može generisati prirodni i automatizovani off page link bilding. Obično, od widgeta imaju vajdu samo uticajni sajtovi koji već imaju trust i pružaju neke specijalizovane usluge, kao što su widgeti za prognozu vremena, kursne liste, vesti, stanje na berzi, poslovi po kategorijama, tv program i tako dalje.

Cilj ovog posta je aktivnost na razmišljanje da li Vaš online biznis može biti prezentovan kroz neki zanimljiv widget.

Kada kreirate widget imajte u vidu na sledeće:

1. Html kod neka bude u ifrejmu, izbegavajte java scrit.
2. U samom kodu ifrejma možete implementirati duboki link, al ne preterujte sa njihovim brojem. Ovaj link nije idealan sa SEO aspekta, al generisaće i određene referale.
3. Ispod ifrejma stavite link ka naslovnoj strani sajta, definišite title linka i isprogramirajte mogućnost da korisnici sami mogu izabrati dizajn. Znajte da potencijalni korisnici widgeta mogu eliminisati kod sa linkom, pa smislite strategiju šta sa njima.
4. Ni u kom slučaju ispod iframa nemojte gurati neke ključne reči u anchor tekstovima (osima brenda ili imena naslovne strane sajta kao izvor), jer se ovakve aktivnosti sada penalizuju.

Ukoliko krenete u realizaciju ovih funkcionalnosti, sve vreme imajte na umu činjenicu da će widget biti prihvaćen samo ako stvarno daje dodatnu vrednost vlasnicima (webmasterima) sajtova.

Tagovi

Milan Todorović

Milan Todorović je diplomirani inženjer eletronike, SEO stručnjak sa iskustvom od skoro 15 godina. Vlasnik je specijalizovane SEO agencije SeoExpert.rs. Aktivan na Twitteru @Todorovic i Instagramu @seoexpert.rs. Uvek spreman za kvalitetnu SEO diskusiju!

Komentariši

Klikni ovde da bi ostavio trag

Instagramični SEO

Prijavite se na mejling listu


Pratite nas: