Off page optimizacija

Reklamni materijali sa štampom

Brending, SEO i štampani reklamni materijal mogu biti kombinovani na više načina kako bi se ostvarila sinergija i usledilo povećanje vidljivosti i  prodaje.

U tom smislu, evo nekoliko kreativnih strategija koje možete primeniti:

Integracija grafičkog dizajna sajta sa štampanim materijalima

Kada dizajnirate štampane materijale kao što su brošure, letci, ili reklamni plakati, pored usklađivanja sa web dizajom uključite i slogane i ključne reči koje su relevantne za vaše poslovanje. Ovo će vam pomoći da se vaš brend bolje pozicionira u pretrazi na internetu kada korisnici traže povezane termine.

URL adrese i QR kodovi

Uključite URL adrese vaše web stranice ili posebne landing stranice na štampanim materijalima. Ovo omogućava korisnicima da kroz specifične pozive na akciju pristupe vašem online sadržaju. Takođe, možete dodati QR kodove koji će omogućiti ljudima da skeniraju i odmah pristupe određenim veb stranicama, ponudama, Google My Bisnisu za prirodno povećanje recenzija.

Poziv iz štampe na praćenje profila za društvene mreže

Na štampanim materijalima uključite ikone i adrese do društvenih mreža i pozivnice za praćenje vašeg brenda na tim platformama. Ovo će podstaći ljude da intenziviraju interakciju s vama i pružiće dodatne prilike za optimizaciju pretrage.

Geo-targeting i lokalni SEO

Ako ciljate lokalnu publiku, na primer samo u Nišu, koristite štampane materijale poput flajera ili oglasa kako biste promovisali svoje poslovanje. Uključite slogane i fraze koje su specifične za vašu lokaciju kako biste poboljšali lokalni SEO. Povećanje brendirane pretrage popraviće vaš SEO. Takođe na Gugl preduzeću iskoristite dizajn flajera i napravite ponudu. Ovo je nova opcija i doprineće da se vaša ponuda besplano pojavljuje u rezultatima komercijalnih pretraga.

Recenzije i svedočanstva

Ako na primer izdajete smeštaj u Nišu, uključite pozitivne recenzije i svedočanstva sa vaše web stranice ili društvenih medija na štampanim materijalima. Pogotovu ako neki autoritet, ili javna ličnost podeli zahvalnost o saradnji sa vama.

Da bi se privukla nova, a zadržala stara ciljna publika, kako online tako i offline iznećemo većinu reklamnog materijala koje zavise od vrste biznisa, a neki od njih daće vam ideju kad i kako da koristite.

Štampa velikog formata – korisna je svima ako uzmete maksimum

Reklamni štampani materijal velikog formata predstavlja moćan alat za promociju brenda, pre svega na javnim prometnim lokacijama. Bilbordi, zastave, baneri i posteri imaju izuzetno veliku vidljivost, a ako su kreativno dizajnirani i pažljivo pozicionirani mogu u ogromnoj meri doprineti povećanju prepoznatljivosti kompanije i privlačenju novih potrošača. Obavezno stavite adresu web sajta i slogane. 

Bilbordi

Najveći od svih štampanih materijala su bilbordi. Do punog izražaja dolaze kada se postave pored prometnih saobraćajnica, trgova ili u neposrednoj blizini tržnih centara. Kreativan dizajn i efektna poruka na njima privlače pažnju prolaznika i povećavaju prepoznatljivost brenda. Najčešće se koriste za brending, ali četo mogu sadržati i pozive na neku akciju ili događaj. 

Zastave

Zastave su vrsta tekstilnog tradicionalnog reklamnog materijala koji se može koristiti kako na otvorenom, tako i u zatvorenom prostoru. Najpogodnije su za outdoor promocije i kampanje, mada se mogu koristiti i u unutrašnjosti objekata (sajmovi u halama, skupovi u kongresnim dvoranama, u ulaznim holovima kompanija, pa čak i u drugim manjim prostorijama), ali je to zbog njihove veličiine ređi slučaj. Mogu se postaviti na jarbol ispred sedišta kompanije ili firme kao fiksne, ali mogu biti i u obliku jedra ili suze i imati visoku mobilnost, što znači da ih možete nositi i postavljati gde god želite da prezentujete vaš biznis.

Baneri

Još jedan jako popularan reklamni predmet na kome se radi štampa velikih formata su baneri. Njihova uobičajena primena je na prezentacijama, sajmovima ili kod marketinških kampanja na otvrenom. Fleksibilnost, mobilnost i lakoća postavljanja čine banere odličnim reklamnim rekvizitom koji možete seliti sa jednog mesta na drugo ili sa jednog događaja na drugi. Zbog svoje višenamenske svrhe predstavljaju isplativo dugoročno rešenje. 

Posteri

Veoma efikasan štampani marketinški materijal koji se najčešće koristi u unutrašnjim prostorima prodavnica, tržnih centara, bioskopa ili medicinskih i apotekarskih ustanova (kada se reklamira neki lek). Dobro promoviše proizvode i doprinosi jačanju brenda među ciljanom publikom. Ukoliko nemate slogan ili vam fali kreativnosti možete u pomoć pozvati i veštačku inteligenciju poput chatGPT-ja da vam pomogne u kreiranju postera. 

Štampa malog formata – idealna za mala i mirko preduzeća

Za razliku od predmeta velikog formata, koji se uglavnom izrađuju pojedinačno ili u manjem broju primeraka, štampani reklamni materijali malih dimenzija se izrađuju u velikom broju komada i dele se lično. To mogu biti brošure, katalozi, flajeri, vizit karte. Pomoću štampanog materijala malog formata, kompanije i firme najčešće predstavljaju svoju aktuelnu ponudu, popuste i novitete. 

Brošure i katalozi

Najčešće se koriste na poslovnim prezentacijama, sajmovima ili kao deo kratkoročnih marketinških kampanja. Brošure su uglavnom manjeg formata od kataloga u i njima je detaljno predstavljena jedna vrsta proizvoda, mada može biti i neki manji asortiman. Sa druge strane, katalozi su sveobuhvatniji (nešto poput manje knjige) i daju najčešće uvid u celokupan asortiman proizvoda koji se prodaju po akcijskim cenama ili koji su se tek pojavili u prodaji. Brošure i katalozi odličan su izbor za predstavljanje pojedinačnih proizvoda, ali ako se dobro dizajniraju mogu u isto vreme predstavljati i jako dobar marketinški materijal za podizanje svesti o brendu.

Flajeri

Flajeri su popularni štampani materijal malog formata koji se najčešće koristi u promociji pojedinačnih proizvoda, usluga ili događaja. Distribuiraju se direktno potencijalnim kupcima ili klijentima na javnim mestima poput ulice, tržnih centara ili na nekom mestu gde se okuplja ciljna grupa potrošača. Često ih možete pronaći i u sandučićima za poštu stambenih zgrada ili kuća. 

Vizit karte

Za brzo i lako razmenjivanje kontaktnih informacija najpogodniji vid štampanog materijala su svakako vizit karte. Predstavljaju kompaktnu formu poslovne prezentacije i daju potencijalnom klijentu prvi utisak o brendu ili osobi koja ih deli. Lako su pamtljive i odlične za predstavljanje drugoj osobi. 

Print na tekstilu 

Personalizovani tekstilni proizvodi, poput majica, kapa, torbi i jakni, omogućavaju brendovima da svoj logo ili slogan integrišu u svakodnevni život potrošača. Odevni predmeti nude praktičnost i udobnost, istovremeno šireći marketinški uticaj kad god ih ljudi nose. Preko njih firme i kompanije mogu ostaviti dugotrajan utisak i pojačati svest o svom identitetu kod ciljne publike.

Majice

Jedan od najkorišćenijih tekstilnih reklamnih proizvoda su majice sa printom. Izuzetno su efikasne kada treba lako i brzo raširiti reklamnu poruku, jer je plasiraju svuda gde se osobe koje ih nose kreću. Stilovi mogu biti različiti, prilagođeni različitim ciljnim grupama, uključujući klasične modele, majice sa “v” izrezom, polo majice, muške i ženske.

Dukserice

Sa raznovrsnim modelima kao što su klasične, dukserice sa kapuljačom i zip-up (na kopčanje i rajsferšlus), kompanije imaju mogućnost da odaberu stil koji najbolje odgovara određenoj ciljnoj grupi potrošača. Ukoliko su ciljna grupa tinejdžeri možda će im više odgovarati dukserice sa kapuljačom. Mogu biti izrađeni u širokom spektru boja, dizajna i materijala, čime se stvara personalizovani odevni komad koji će privući pažnju i istaknuti brend na efikasan način.

Peškiri

Peškiri su praktičan i široko upotrebljavan predmet koji pruža brendovima mogućnost da svoju poruku istaknu na mekanom tekstilu. Mogu biti različitih dimenzija i od različitih tkanina, kao što su pamuk ili mikrofiber. Koriste se svakodnevno u kupatilima, na plaži ili tokom sportskih aktivnosti, pa samim tim pružaju brendu koji se na njima predstavlja široku vidljivost stvarajući dugotrajan marketinški uticaj.

Kape i kačketi

Kape i kačketi su odevni dodaci sa različitim namenom. Nose se tokom hladnih meseci, radi zaštite od sunca tokom leta, ali i kao modni detalj tokom čitave godine. Kape sa brendiranim logotipom ili reklamnim sloganom predstavljaju praktičan način za promociju brenda tokom svakodnevnog nošenja. Mogu biti pletene, vunene, poput kačketa ili šešira, svaka sa svojim karakteristikama i stilom. 

Osim što pružaju toplotu i udobnost, kape postaju mobilni promoteri brenda pružajući kontinuiranu vidljivost u različitim situacijama. Kreativni dizajn, visokokvalitetni materijali i dobro osmišljen slogan na kapi ili kačketu su garancija da će se vaša poruka brzo proširiti među ljudima. 

Šalovi

Šalovi su modni dodaci koji pružaju toplinu, ali istovremeno daju i stilsku notu vašem izgledu. Ukoliko se na njima diskretno odštampa slogan ili logo kompanije mogu biti i sjajno rešenje kada je u pitanju promocija brenda. Najčešće se u svrhu promocije koriste kao poklon zaposlenima ili vernim klijentima, kojima se na taj način ukazuje poštovanje. Jako su popularni među poslovnim ljudima, osobama koje vole i prate modu, ali i među navijačima.

Radna odela

Dizajnirana za zaštitu i udobnost na poslu, radna odela su funkcionalni odevni komadi koje radnici koriste u različitim granama industrije. Asortiman je širok, od molerskih odela do uniformi i kecelja za kelnere ili kuvare u restoranima. Ako se na njima postavi moto kompanije ili diskretan mali logo mogu biti odličan način za brendiranje i unapređenje poslovnog imidža.

HTZ oprema

Higijensko-tehnička zaštitna (HTZ) oprema, igra ključnu ulogu u obezbeđenju sigurnog radnog okruženja. HTZ oprema poput zaštitnih maski, rukavica, mantila ili šlemova i kapa sa logotipom firme pruža brendu mogućnost da istakne svoju posvećenost zdravlju i sigurnosti radnika. Njihova jedinstvenost kao reklamnog materijala leži u tome što se koriste direktno na radnom mestu, omogućavajući kontinuiranu vidljivost i stvarajući snažnu asocijaciju brige o zaposlenima.

HTZ cipele

Ključni deo HTZ opreme čine zaštitne cipele sa ojačanim površinama koje pružaju radnicima u različitim industrijskim sektorima bezbedan i udoban rad. Sa logotipom ili sloganom na sebi, predstavljaju efikasan način za brendiranje kompanije. Kroz kvalitetne materijale i funkcionalan dizajn, promoviše se brend, ali i posvećenost kompanije i briga za sigurnost i bezbednost na radu.

Šlemovi 

Šlem kao zaštitna oprema igra ključnu ulogu u zaštiti glave tokom različitih aktivnosti za vreme radnog procesa, posebno na građevini. Bez obzira na boju (najčešće žuti i crveni) mogu biti odličan izbor za štampanje loga kompanije. Njihova funkcionalnost, kombinovana sa brendiranim dizajnom, čini ih mobilnim ambasadorom brenda koji istovremeno promoviše bezbednost na radu.

Kancelarijski pribor

Širok spektar proizvoda koji se koriste u radnom okruženju radi pisanja, organizacije i obavljanja svakodnevnih poslovnih aktivnosti vezanih pre svega za ofis poslovanje nazivamo kancelarijski materijal. To su olovke, blokovi, rokovnici ili notesi za beleške, fascikle, flomasteri, kalendari i mnogi drugi predmeti. 

Kancelarijski pribor sa logotipom ili sloganom često se koristi kao marketinški alat za promociju brenda i ostavljanje utiska na klijente i poslovne partnere. Kroz kvalitetne materijale i kreativan dizajn, brendirani kancelarijski materijal postaje mobilni promoter brenda, pružajući kontinuiranu vidljivost u radnom okruženju i van njega.

Olovke

Osnovni kancelarijski pribor neophodan za svakodnevan rad u kancelariji, pisanje i beleženje informacija u radnom okruženju su olovke. A ukoliko je na njima odštampan logotip, predstavljaju i efikasan marketinški alat za promociju brenda tokom svakodnevne upotrebe. Njihova praktičnost, kombinovana sa brendiranim dizajnom, čini ih idealnim poklonom za zaposlene, klijente i saradnike i promoterom vašeg biznisa. Ako su vam poslovni partneri važni, potrudite se i da olovke koje želite da im podelite budu što kvalitetnije kako biste im ukazali poštovanje. 

Planeri, notesi i rokovnici

Planeri i rokovnici pružaju korisnicima mogućnost da na efikasan način organizuju svakodnevne kancelarijske obaveze i poslovne aktivnosti. Njihova praktičnost i funkcionalnost čine ih neizostavnim kancelarijskim alatom, ali istovremeno i brending materijalom, koji je jako pogodan za print reklamu i štampanje loga ili marketinške poruke. Rokovnici se često koriste kao pokloni za klijente, poslovne partnere ili zaposlene i doprinose jačanju svesti o brendu i stvaranju pozitivne slike o kompaniji.

Fascikle

Fascikle su praktičan kancelarijski reklamni materijal koji služi za organizaciju i čuvanje važnih dokumenata. Personalizovane fascikle ne samo što pružaju funkcionalnost u svakodnevnom poslovanju, već i kontinuirano podsećaju korisnike na brend. Kroz kreativan dizajn i visokokvalitetne materijale, fascikle postaju “hodajuće” reklame vašeg poslovanja.

Papirne i PVC kese

U gotovo svim trgovinama kese su popularan reklamni materijal, a ne samo predmet u koji pakujete ono što ste kupili. One omogućavaju brendovima da istaknu svoju poruku i da podsete sve kupce da su tu za njih. Mogu biti papirne, koje su ekološki prihvatljiviji izbor, ili PVC koje pružaju veću izdržljivost i vodootpornost. U oba slučaja predstavljaju idealno mesto za vašu štampanu reklamu.

Aksesoar za pametne telefone 

Futrole, maske, držači, punjači, slušalice i drugi aksesoar za pametne telefone su jako popularan reklamni materijal koji omogućava brendovima da se istaknu u svetu tehnologije. Pružaju široku vidljivost brenda u oblasti koja je danas jedna od najpopularnijih. Njihova jedinstvenost leži u tome što su praktični i svakodnevno korišćeni predmeti te pružaju brendu kontinuiranu prisutnost u životima korisnika. Lepo dizajnirana dodatna oprema za mobilne telefone može postati odličan prezenter koji doprinosi jačanju brenda, njegovoj prepoznatljivosti i privlačenju pažnje ciljne publike.

Futrole i maske

Futrole i maske služe za zaštitu mobilnih telefona od oštećenja, ali sve više služe i kao stilski detalj. Brendirane logotipom, one postaju pokretna reklama koja promoviše brend tokom svakodnevne upotrebe telefona. Njihova osobenost leži u praktičnosti, estetici i mogućnosti da se brend istakne na najpopularnijem uređaju današnjice.

Eksterni punjači za pametne telefone

Deo aksesoara za mobilne telefone koji može biti jako zanimljiv i koristan ukoliko želite da povećate vidljivost vašeg brenda mogu biti i eksterni punjači. Sa logom firme punjači postaju mobilni prezenteri vašeg brenda.

Slušalice

Esencijalni aksesoar za ljubitelje muzike i korisnike pametnih telefona koji razgovaraju dok voze su slušalice. Sa stanovišta korisnika, pružaju visokokvalitetan zvuk, dok sa gledišta marketinga predstavljaju jedinstvenu mogućnost za brendiranje firme.

Aksesoar za laptopove

Dodaci za laptopove omogućavaju korisnicima da unaprede funkcionalnost svojih uređaja i poboljšaju ergonomiju. Aksesoari, kao što su torbe, podloge za miša i USB stikovi, pružaju mogućnost brendiranja sa logotipom ili sloganom dok istovremeno omogućavaju korisnicima praktičnost i estetiku u radu i radnom okruženju.

Stalak za laptop

Stalak za laptop je praktičan predmet koji omogućava korisnicima da podignu svoj laptop na ergonomski prihvatljivu visinu radi udobnijeg rada i bolje ventilacije uređaja. Personalizovani sa brendiranim logotipom ili sloganom, oni postaju efikasan alat u vašoj marketinškoj kampanji.

Podloga za miša

Podloga pomaže da se miš koristi na stabilnoj i udobnoj površini, pružajući preciznost i udobnost tokom rada na računaru i laptopu. Ideje za dizajn mogu biti gotovo beskonačne i prilagodjive ciljnoj grupi potrošača, a ako dodate i logo ili neku marketinšku poruku podloge za miša će raditi odličan posao u brendiranju vaše firme.

USB stik

USB stik je praktičan i prenosiv uređaj za skladištenje i prenos podataka, koji obezbeđuje korisnicima lako prenošenje fajlova sa jednog računara na drugi. Ukoliko na njega odštampate logo ili promo slogan, stik postaje putujuća reklama koja podiže vidljivost vašeg brenda.

Finansije

Reklamni štampani materijal vezan za finansije i raspolaganje novcem obuhvata različite proizvode koji promovišu finansijsku odgovornost i štednju. To uključuje personalizovane novčanike, kasice i druge predmete koji podstiču pametno upravljanje novcem. Kroz brendirane novčanike i kasice, brendovi mogu podsticati svoje klijente na efikasno upravljanje finansijama, stvaranje navika štednje i ostvarivanje finansijskih ciljeva, ali u isto vreme i promovisati svoje proizvode i usluge.

Novčanik

Novčanik je praktičan i stilizovan aksesoar koji omogućava korisnicima da organizuju i čuvaju svoj novac, platne kartice i identifikacione dokumente na jednom mestu. Brendirani sa logotipom ili sloganom, novčanici postaju brending predmet koji omogućava kontinuiranu vidljivost tokom svakodnevnog korišćenja.

Kasice

Predmet koji smo svi verovatno imali dok smo bili deca. Kasica prasica je klasičan način štednje novca koji podstiče naviku čuvanja vrednih stvari i planiranja budžeta. Njena jedinstvenost leži u tome što podstiče finansijsku odgovornost i dugoročno štednju, a ako je brendirate i na njoj odštampate logo vaše kompanije može biti marketinški alat koji će ljudima neprestano biti na oku.

Putovanja z

Aksesoar za putovanje obuhvata različite korisne predmete kao što su putne torbe, jastuci, koferi i putne boce za vodu. Njihova funkcionalnost, kombinovana sa dizajnom, čini ih mobilnim reklamama koje ističu brend i podstiču prepoznavanje istog među putnicima. Kroz kreativni dizajn i visokokvalitetne materijale, personalizovani predmeti za putovanje postaju korisni pratilac i marketinški alat tokom svake avanture. Osim toga, kada nakon putovanja na društvenim mrežama osvanu fotografije na kojima se vidi i vaš logo, eto dodatne besplatne reklame. 

Rančevi

Ruksaci ili rančevi su praktični i udobni predmeti koji omogućavaju korisnicima da organizuju i nose svoje stvari tokom putovanja, treninga ili svakodnevnih aktivnosti. Njihova funkcionalnost, uparena sa brendiranim dizajnom, čini ih ne samo korisnim predmetom, već i predmetom koji možete iskoristiti za efikasnu promociju vašeg poslovanja u različitim situacijama. Postoje različite vrste rančeva, od onih jednostavnih do kamperskih, ali svaki od njih može predstavljati efikasnu putujuću reklamu ako se pravilno dizajnira i na njemu odštampa logo ili slogan vaše kompanije.

Jastuci

Pružajući podršku i komfor prilikom sedenja u vozilu, jastuci doprinose većoj udobnosti tokom putovanja. Njihova funkcionalnost, udobnost i brendirani dizajn čine ih korisnim i efikasnim reklamnim materijalom koji promoviše brend među putnicima i korisnicima koji cene komfor. Čest je slučaj da agencije koje se bave turizmom poklanjaju svojim klijentima jastučiće za putovanje sa odštampanim logom. 

Termosi

Termosi omogućavajući korisnicima da uživaju u toplim ili hladnim napicima bilo da su na izletu, putovanju ili kampovanju. Njihova funkcionalnost, kombinovana sa štampanim logom vaše kompanije, čini ih mobilnim prezenterima brenda, dok u isto vreme pomažu ljudima da uživaju u napicima koje su poneli sa sobom.

Ugostiteljstvo: idealno za kafane, hotele, restorane

Čaše, tanjiri, escajg, salvete, stolnjaci, peškiri i uniforme za osoblje su nezaobilazni predmeti u svakom restoranu. U većini kafića, barova i restorana koji drže do svog imidža moći ćete da primetite da je na velikom broju predmeta odštampan logo ili slogan. To nije samo znak da određeni predmet pripada restoranu, već i znak prepoznavanja kvaliteta usluge. Pravilno odabrani i brendirani predmeti doprinose stvaranju pozitivnog utiska kod gostiju i podstiču ih da se vrate i preporuče restoran ili kafić drugima.

Kuhinjski predmeti

Kuhinjski setovi su praktični kompleti koji obuhvataju različite korisne predmete za pripremu hrane i serviranje obroka. Personalizovani kuhinjski setovi sa brendiranim logotipom ili sloganom predstavljaju efikasan način promocije brenda u kuhinji korisnika. Ovi setovi mogu uključivati raznovrsne predmete, kao što su pribor za jelo, daske za sečenje, čaše i šolje, otvarače za flaše i drugi kuhinjski pribor. Prilačan su i koristan poklon za klijente, saradnike ili zaposlene, istovremeno promovišući brend tokom kulinarskih aktivnosti. 

Najčešći poklon su šolje sa štampanim natpisom koje podsećaju korisnike na pozitivna iskustva i uspešnu saradnju sa određenom firmom. Takođe, lep i vredan poklon mogu biti i otvarači za flaše ili vadičepi, koji će podsetiti ljude u trenutcima veselja kada se otvara flaša vina da je i vaša firma deo njihovog slavlja. Na kraju, podmetači za čaše pogotovu u restoranima, barovima i drugim ugostiteljskim objektima, mogu biti odličan marketinški alat i promovisati vaš biznis na jako efikasan način. Štaviše možete staviti neki evergrin tekst i font koji će goste podsetiti na tradiciju koju gaju vaš restoran. 

Sportska oprema: za klubove, teretane, sportska udruženja građana

Sportska oprema obuhvata širok spektar artikala, od lopti, reketa, štitnika, pa do patika odnosno sportske odeće i obuće. Ako je brendirate logotipom ili sloganom vaše kompanije ona postaje efikasan način za promociju brenda u sportskoj industriji. Kroz kvalitetne materijale, inovativne tehnologije i funkcionalan dizajn, nabrojani artikli postaju mobilne reklame koje promovišu vašu kompaniju na svim sportskim terenima i vežbalištima, ali i govore u prilog tome da brinete o zdravom načinu života vaših klijenata. Bez obzira na koji sport ili aktivnost se odnosi, pravilno odabrana sportska oprema omogućava veće uživanje i bolje performanse korisnika.

Zaštitne kacige

Zaštitne kacige su ključna oprema koja pruža sigurnost tokom različitih aktivnosti, kao što su biciklizam, skijanje, ili vožnja motora. Njihova funkcionalnost, uparena sa brendiranim dizajnom, čini ih jako dobrim prezenterima brenda, a pritom u prvi plan stavlja bezbednost, bez obzira na vrstu aktivnosti.

Fitnes oprema

Fitnes oprema obuhvata različite artikle koji omogućavaju komfornije vežbanje i održavanje kondicije. To uključuje tegove, trake za vežbanje, lopte za pilates, elastične trake, trake za trčanje i bicikle za vežbanje. Personalizovana fitnes oprema sa brendiranim logotipom ili sloganom pruža korisnicima dodatnu motivaciju i istovremeno služi kao efikasan način za promociju brenda u fitnes industriji. 

Biciklističke majice

Biciklističke majice su ključni deo opreme u ovom sportu. Pružaju udobnost, ventilaciju i slobodu pokreta tokom vožnje bicikla. Takođe, predstavljaju još jedan efikasan način za promociju brenda među biciklističkom zajednicom. Ukoliko kao firma želite da se probijete među ovom ciljanom grupom, ili još bolje, ako ste sponzor nekog biciklističkog događaja, razmislite o tome da svoj logo odštampate na majicama biciklista.

Ostali reklamni materijali sa štampom

Zaista je jako velik broj predmeta i materijala na kojima se može štampati logo ili reklamna poruka i na taj način prezentovati kompanija. Koliko god se trudili da nabrojite sve, uvek ćete se setiti bar još jednog. Evo još nekoliko predmeta koji mogu predstavljati efikasan promo materijal sa printom.  

Suncobrani

Suncobrani su neophodni zaštita od sunca na plaži, u baštama kafića i tokom raznih događaja na otvorenom. Sa odštampanim logom ili slogom pružaju ne samo zaštitu od sunca i kiše, već i kontinuiranu promociju kompanije na javnim mestima, ističući brend pred širokim auditorijumom. Njihov funkcionalni i promotivni karakter čini ih idealnim reklamnim materijalom za firme koje se bave proizvodnjom pića.

Kišobrani

Kišobran je potreba,, ali sve više i modni detalj. A ukoliko na njemu odštampate reklamnu poruku on postaje mnogo više od obične zaštite do padavina. Tada se njegovoj praktičnosti i funkcionalnosti dodaje i promotivna vrednost, što ga čini popularnim reklamnim materijalom za širok spektar brendova i događaja.

Privesci za ključeve

Jedan od najčešćih “sitnih” predmeta koji se koristi u reklamne svrhe su privesci. Privesci sa logom firme čine ključeve prepoznatljivim i omogućavaju brendu kontinuiranu vidljivost u svakodnevnoj upotrebi. Samo pomislite koliko često koristite ključeve za auto ili stan i koliko puta vidite logo firme koja ga vam je poklonila.

Upaljači

Još jedan od “sitnih” predmeta koji je čest marketinški alat a koji se poklanja širokoj publici. Relativno jeftin poklon koji može dosta učiniti na brendiranju vaše firme.

Kalendari

Vreme oko Nove godine je pravi tajming za poklanjanje kalendara klijentima koji su vam bili verni ili koje želite da pridobijete. Kalendari biti zidni i stoni i pomažu ljudima da lakše organizuju vreme i planiranje aktivnosti. Istovremeno pružaju priliku za efikasnu promociju brenda tokom cele godine. 

Bedževi i značke

Bedževi su popularni reklamni predmet koji se nosi na odeći ili na torbama, omogućavajući suptilnu promociju vašeg poslovanja. Dok su bedževi popularniji meću mlađom generacijom, značke su više vezane za poslovne ljude. Zato je na osnovu ciljane publike potrebno opredeliti se za jedan od ova dva pomenuta marketinška alata. 

Potrudili smo se da navedemo zaista veliki broj štampanih marketinških materijala, iako smo sigurni da ćete se i vi prisetiti nekih koji nisu na našoj listi. U svakom slučaju, nadamo se da smo vam barem malo pomogli, dali ideju ili podsetili kako kroz predmete sa štampom možete promovisati vaš brend i kompaniju.

Milan Todorović

Milan Todorović

Milan Todorović je diplomirani inženjer elektronike, SEO stručnjak sa iskustvom od skoro 15 godina. Vlasnik je specijalizovane SEO agencije SeoExpert.rs. Aktivan na Instagramu @seoexpert.rs. Uvek spreman za kvalitetnu SEO diskusiju!

Komentariši

Klikni ovde da bi ostavio trag

Instagramični SEO

Pratite nas: