Off page optimizacija

200 najvažnijih SEO signala (tutorijal)

Iako je SEO sve komplikovaniji, ponekad komplatna priča može da se ispriča u jednoj slici. Za razumevanje donjeg tutorijala treba određenog predznanja, ali u svakom slučaju krenite sa analizom svakog od ovih faktora i bićete iznađeni koliko će vaše SEO veštine biti unapređene, a problemi usled Pande i Pingvina prevenirani.

Ovo su osnove SEO optimizacije.

U donjem tutorijalu u formi infografika data su 200 SEO faktora podeljena u nekoliko kategorija (cela knjiga u jednoj slici):

1. Kako izbor domena utiče na SEO,
2. Najbitniji faktori svake strane i njihov uticaj na pretraživače
3. Sagledavanje sajta u celini
4. Eh ti povratni linkovi,
5. Interakcija surfera, tj. kako signali surfera mogu povećati ili smanjiti vaše pozicije,
6. Specijalna ograničenja i izuzeci algoritma sortiranja,
7. Signali sa socijalnih mreža nisu toliko bitni kao što misliti, al pogledajte najbitnije,
8. Kako korisnici percipiraju vaš brend? Odgovori itekako utiču na SERP-ove.
9. Koji su najčešći slučajevi on page faktora koji aktiviraju Panda filter
10. Tj. kako se aktivira Pingvin filter usled neprirodnog link buildinga,

Eto, u 10 lekcija naučite mnogo o SEO-u, a sada sledi infografik sa odgovorima na svaku od ovih celina. Uzgred, kliknite na sliku da čitate u prirodnoj rezoluciji! 

 200 SEO signala
200 SEO signala, za veću rezoluciji kliknite na sliku

Pa pratite našeg prijatelja pod pseudonimom @backlinko i njegov sajt http://backlinko.com/ biće puno svežih saveta! U ovom pored SEO znanja dobili ste i primer odličnog viralnog marketinga uzrokovanog kvalitetnom infografikom kojom je ovaj stručnjak dobio prirodan link sa našeg bloga 🙂. Tako to rade majstori!

Edit: januar 2018, posle skoro pet godina mnogo se promenilo na polju razumevanja rada Gugl pretrage. Ali ako ne razumete istoriju kako se nekada rangiralo, možete upasti u zamku i napraviti amatersku grešku u budućnosti. Dodatni savet je da opet prođete kroz ovaj tutorijal i prepoznate šta važi, a šta ne i šta je to što je novo na snazi!

Tagovi
Milan Todorović

Milan Todorović

Milan Todorović je SEO stručnjak i vlasnik specijalizovane SEO agencije za računarsko programiranje SeoExpert.rs. Autor je i urednik nekoliko online projekata, a ponosi se turističkim portalom TT Group. Aktivan na Twitteru @Todorovic i Instagramu @seoexpert.rs. Uvek spreman za kvalitetnu SEO diskusiju!

Komentariši

Klikni ovde da bi ostavio trag

Instagramični SEO

Prijavite se na mejling listu


Pratite nas: