Off page optimizacija

200 najvažnijih SEO signala (tutorijal)

Iako je SEO sve komplikovaniji, ponekad komplatna priča može da se ispriča u jednoj slici. Za razumevanje donjeg tutorijala treba određenog predznanja, ali u svakom slučaju krenite sa analizom svakog od ovih faktora i bićete iznađeni koliko će vaše SEO veštine biti unapređene, a problemi usled Pande i Pingvina prevenirani.

Ovo su osnove SEO optimizacije.

U donjem tutorijalu u formi infografika data su 200 SEO faktora podeljena u nekoliko kategorija (cela knjiga u jednoj slici):

1. Kako izbor domena utiče na SEO,
2. Najbitniji faktori svake strane i njihov uticaj na pretraživače
3. Sagledavanje sajta u celini
4. Eh ti povratni linkovi,
5. Interakcija surfera, tj. kako signali surfera mogu povećati ili smanjiti vaše pozicije,
6. Specijalna ograničenja i izuzeci algoritma sortiranja,
7. Signali sa socijalnih mreža nisu toliko bitni kao što misliti, al pogledajte najbitnije,
8. Kako korisnici percipiraju vaš brend? Odgovori itekako utiču na SERP-ove.
9. Koji su najčešći slučajevi on page faktora koji aktiviraju Panda filter
10. Tj. kako se aktivira Pingvin filter usled neprirodnog link buildinga,

Eto, u 10 lekcija naučite mnogo o SEO-u, a sada sledi infografik sa odgovorima na svaku od ovih celina. Uzgred, kliknite na sliku da čitate u prirodnoj rezoluciji! 

 200 SEO signala
200 SEO signala, za veću rezoluciji kliknite na sliku

Pa pratite našeg prijatelja pod pseudonimom @backlinko i njegov sajt http://backlinko.com/ biće puno svežih saveta! U ovom pored SEO znanja dobili ste i primer odličnog viralnog marketinga uzrokovanog kvalitetnom infografikom kojom je ovaj stručnjak dobio prirodan link sa našeg bloga 🙂. Tako to rade majstori!

Edit: januar 2018, posle skoro pet godina mnogo se promenilo na polju razumevanja rada Gugl pretrage. Ali ako ne razumete istoriju kako se nekada rangiralo, možete upasti u zamku i napraviti amatersku grešku u budućnosti. Dodatni savet je da opet prođete kroz ovaj tutorijal i prepoznate šta važi, a šta ne i šta je to što je novo na snazi!

Tagovi

Milan Todorović

Milan Todorović je diplomirani inženjer eletronike, SEO stručnjak sa iskustvom od skoro 15 godina. Vlasnik je specijalizovane SEO agencije SeoExpert.rs. Aktivan na Twitteru @Todorovic i Instagramu @seoexpert.rs. Uvek spreman za kvalitetnu SEO diskusiju!

Komentariši

Klikni ovde da bi ostavio trag

Instagramični SEO

Prijavite se na mejling listu


Pratite nas: