Opšte

Relevantni izvori SEO znanja

Ukoliko želite da budete uticajni na SEO polju neophodno je znanje. Na SEO znanje svakako utiče iskustvo, ali većina stvari je obično nova pa permanentna edukacija i praćenje trendova je neophodno i obavezno.

Već smo pisali da ni jedna oblast nije toliko dramatično brza kao oblast SEO-a. U ovom postu, koji je pre svega namenjen početnicima, ideja je da predstavimo par relevantnih izvora znanja i informisanja. Izvore ćemo vezati i za konkretne autoritite, koje gde god da se pojave vredi oslušnuti, jer oni se nalaze najbliže inovacijama i svakako imaju mnogo više informacija u odnosu na nas.

1. Blog na Moz.org sajtu, a pre svega kategorija Whiteboard Friday with Rand Fishkin ili u slobodnom prevodu na srpski, svakog petka na crti sa Rand Fiškinom. Kao jedan od boljih tutorijala je članak od pre par dana o dilemi između Link Buildinga i Content Marketinga.

SEO's Dilemma - Link Building vs. Content Marketing
SEO’s Dilemma – Link Building vs. Content Marketing (za više kliknite na sliku)

2. Zvančni Google kanal na Youtube-u u režiji Matt Cutts-a, takozvan Google Webmaster Help. Mat Kjut se nalazi na čelu anti spam tima u Googlu, pa svakako je jedan od retkih ljudi koji dobro zna kako algoritam sortiranja radi.

Ovde možete pratiti puno delikatnih situacija i izazova sa kojima se većina webmastera susreće. Kanal se updejta sa par kratkih klipova nedeljno, pa svaki novi klip dođe kao pravi desert za svakog SEO-a.

Naravno, postoji još puno izvora koji su vredni praćenja, o njima možemo kroz komentare, ali ova dva govoreći jezikom škole su obavezna lektira.

Milan Todorović

Milan Todorović je diplomirani inženjer eletronike, SEO stručnjak sa iskustvom od skoro 15 godina. Vlasnik je specijalizovane SEO agencije SeoExpert.rs. Aktivan na Twitteru @Todorovic i Instagramu @seoexpert.rs. Uvek spreman za kvalitetnu SEO diskusiju!

Komentariši

Klikni ovde da bi ostavio trag

Instagramični SEO

Prijavite se na mejling listu


Pratite nas: